YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Ekim 2012

Marketlerde GDO kontrolü

  • 1 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, GDO'lu ürünlerin markette yer aldığı iddiasına ilişkin, denetim faaliyetlerinin birebir haberde geçen ürünler için de resmi gıda kontrol görevlilerince yapılacağını bildirdi.

    Gıda ve Tarım Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan ''Raflardaki Tehlike, Öldüren GDO Markette Çıktı'' gib başlıklı haberlerde, marketlerde satılan bazı gıdalardan alınan numunelerde GDO'ya rastlandığının iddia edildiği anımsatılarak, bu tür haberlerin toplumu yanıltma ve endişeye sevk edeceği belirtildi.

    5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıdaların üretiminden satış aşaması da dahil gıda denetimi yetkisinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda olduğunun anımsatıldığı açıklamada, GDO haberlerine konu gıdalarda GDO tespit edildiği haberinin kaynağı olan gıda numunelerinin, resmi gıda kontrol görevlileri tarafından alınmadığı ve numunelerin iki takım halinde oluşturulup laboratuvarlarda analiz edilmesi sürecinin de tamamlanmadığı kaydedildi.

    Bu nedenle teknik ve hukuki olarak bu sonuçların resmiyeti ve geçerliliğinin bulunmadığının ifade edildiği açıklamaya şöyle devam edildi:
    ''Yani basında GDO olduğu iddia edilen gıdalarla ilgili 'GDO vardır' diyebilmek bu aşamada mümkün değildir. Bakanlığımız tüketicinin dikkatine sunulan haberlerde incelemeye ve teyide muhtaç olan 'GDO markette çıktı' haberiyle kamuoyunun yanıltılmasına meydan vermemek ve doğru bilgi alma sürecini hızlandırmak amacıyla süratle harekete geçmiştir. Bu konularda zaten yapılmakta olan denetim faaliyetleri, birebir haberde geçen ürünler için de resmi gıda kontrol görevlilerince yaptırılacak ve kamuoyu en kısa sürede bilgilendirilecektir.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu