YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2012

Yenilenebilir enerjinin önlenemez yükselişi

  • 5 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    Almanya'da nükleer enerjinin yerini yenilenebilir enerjiye bırakma yolunda iddialı hedefleri olan Angela Merkel'in partisinde şimdi fazla üretim korkusu sardı.

    Güneş ve rüzgar enerjisi alanında hızlı büyüyen, elektriğinin yüzde 25'ini çevreci kaynaklardan elde elden Almanya, 2020 yılı için yüzde 35 hedefini yakalama yolunda hızla ilerliyor.

    Gezegenin Geleceği adlı radyo programını yapan Dr. Uygar Özesmi, Merkel hükümetinin bazı üyelerinin, elektrik faturalarına yansıtılan bazı ücretleri kaldırarak tüketiciler üzerindeki yükü azaltmak istediğine dikkat çekti. Özesmi sözlerine şöyle devam etti:

    "Çevre Bakanı Peter Altmaier, 'Eğer bu tempoyu korursak, azaltılması gereken bir enerji fazlasına sahip olacağız. Bu kimsenin işine yaramaz' dedi.

    Muhalefetteki Sosyal Demokratlardan Ulrich Kebler ise 'Yenilenebilir enerjinin büyümesini yavaşlatmak kesinlikle kabul edilemez' diyerek Altmaier'e karşı çıktı. Tüketiciler üzerindeki artan maliyetler karşısında Merkel hükümetinin dönüşümü yavaşlatması halinde bundan en çok denizlerde kurulu rüzgar türbini sektörünün etkilenebileceği ve yatırımcı için caydırıcı unsur olabileceği yorumları yapılıyor."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu