YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Ağustos 2012

Sıcaklar eritti

  • 21 Ağustos 2012 Cumhuriyet
    Orta Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes'te (3 bin 196 metre) temmuz ve ağustosta yaşanan sıcaklığın etkisiyle karlardan sonra buzullar da eridi.

    Erciyes Dağı’nın güney bölümündeki karlardan sonra Şeytanderesi ile Hörgüçkayası’nda buzullar da eridi. Kuzey kesimdeki Sütdonduran Yaylası ve kuzey buzulunda da erimeler oldu. Böylece Erciyes Dağı yıllar sonra ilk kez gri bir renge büründü. Meteoroloji uzmanları 1987 yılından bu yana ilk kez Kayseri ve çevresinde hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığını belirterek, “Temmuz ve ağustos ayının ilk haftalarında mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık görüldü. Şimdi sıcaklıklar normale döndü. Hatta geceleri hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düştü” dedi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes tesisleri görevlisi ve milli kayak antrenörü Veysel Değirmenci, “Bu yıl sıcaklar Erciyes Dağı’nı etkiledi. Erciyes Dağı’na ilk kar genelde eylül ayı sonlarına doğru yağıyor. Yüksek kesimler yine karlı görüntüye kavuşacak” dedi. Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası bayram süresince de sıcaktan kaçan Kayserililer için piknik alanlarından biri oldu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu