YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2012

En temiz köy Mersin'de

  • 6 Ağustos 2012 Cumhuriyet
    Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyü, Türkiye genelinde "En Temiz Köy" seçildi.

    Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ''En Temiz Köy'' yarışmasında birinci olan Gökbelen köyü muhtarı Mustafa Gölgeli ile Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında kabul etti. Güzeloğlu, Bakanlığın Türkiye geneli düzenlediği yarışmada yaklaşık 50 bin köy arasından Gökbelen'in en temiz köy seçilmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

    En temiz köyün ''cennet gibi'' diye nitelendirdiği Silifke'den çıkmasının şaşırtıcı olmadığını ifade eden Güzeloğlu, ''Mersin olarak her alanda sürdürdüğümüz iddiamızı böylesi ulusal düzeyde birincilikle taçlandırmak mutluluk verici'' diye konuştu.

    Bir şehir için gerekli tüm alt yapının köyün doğal ortamıyla buluşturulduğuna işaret eden Güzeloğlu, şöyle devam etti: ''Kısa süre önce de en temiz organize ve sanayi bölgeleri içerisinde Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi üçüncü oldu. O gururun ardından Gökbelen'in de ödül alması mutluluğumuzu pekiştirdi. Mersin olarak hedefimiz her alan her zaman en iyi olmak, bütün köylerin kalitesini Gökbelen köyünün kalitesine çıkarmaktır.''
     
    Köyde MOBESE kamerası bile var
    Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kendilerinden yarışma için iki aday köy ismi istediğini söyledi. Gökbelen köyünün ''En temiz köy'' yarışmasında Türkiye birincisi seçildiğini ifade eden Damatlar, bunda valilik ve kaymakamlığın kırsal kesime verdiği desteğini önemli olduğunu kaydetti.

    Ciddi yatırımların yapıldığı Gökbelen köyünde kışın 50 olan nüfusun özellikle yaz aylarında bine ulaştığını vurgulayan Damatlar, şöyle konuştu: ''Yazın artan nüfus nedeniyle köye MOBESE kameraları taktık. Bunun yanı sıra köyümüzün yollarını ve çevre düzenlemesini yaptık. Köy içerisine bir park inşa ettik. Aynı zamanda köy mezarının istinat duvarını da yaptık. Bunun dışında köylerimizin çöplerini İl Özel İdare'nin de desteğiyle toplatıyoruz. Böylelikle bu hizmetler de karşılığını aldı.''

    Köy Muhtarı Mustafa Gölgeli ise köylerinin aynı temizlikte kalması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, alınan ödül sebebiyle muhtar Gölgeli'ye teşekkür belgesi verdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu