YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2012

Yeldeğirmeni'nde bahçeler yeşeriyor

  • 17 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Kadıköy’ün tarihi Yeldeğirmeni Mahallesi canlanıyor.

    ÇEKÜL Vakfı ve Kadıköy Belediyesi tarafından yürütülen canlandırma projesiyle mahalle,  çocuklarıyla, esnafıyla, sanatçılarıyla dönüşüme direniyor; kendine özgü kimliğinin korunması için canlandırma projesine sahip çıkıyor. İki yıldır devam eden çalışmalar Yeldeğirmeni sokaklarında görünür olmaya başladı. Karakolhane Caddesi’nde cepheler yenilendi, esnafın tabelaları düzenledi, yaya kaldırımları genişletildi, trafik tek yöne düşürüldü. Mahalleli örgütlenmesiyle şenlikler, paneller, konserler, proje toplantıları yapıldı; mahalleli kenetlendi. Yeldeğirmeni’ndeki sivil toplum örgütleri ve sanatçıların desteğiyle herkes taşın altına elini koydu…

    Tarihi yapılar restore edilmeye başladı, küçük meydanlar, oyun alanları için projeler hazırlandı, performans ve sergi salonları için kamulaştırmalar yapıldı.

    Sıra arka bahçelere geldi… Yeldeğirmeni sakinleri evlerinin arka bahçeleri daha verimli kullanabilecek. “Kent Bahçeleri” çalışmasıyla Yeryüzü Derneği sebze ve meyveler dikmeye başladı. Bahçeler ücretsiz olarak düzenleniyor.

    Mahalleye canlılık getiren bir başka ekinlik de İstanbul Üniversite Fotoğraf Kulübü’nün fotoğraf çalışmaları oldu. Öğrencilerin fotoğrafları mahallede sergilenecek. Ayrıca “Sanat Hareketi” kapsamında heykel atölyesi, yurtdışından sanatçıların da katılacağı duvar sanatı festivali gibi etkinler düzenlenecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu