YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2012

Kutup ayıları eylemde

  • 22 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Greenpeace’in Kuzey Kutbu’nu korumak için başlattığı kampanyaya Paul McCartney’den Penelope Cruz’a kadar pek çok ünlü isim destek veriyor. Kampanyada imzalar 1 milyona ulaşınca Greenpeace isimleri Kuzey Kutbu’nda deniz tabanına yerleştirecek.

    Rio de Janeiro  Kuzey Kutbu’nda küresel bir koruma alanı oluşturulması için dünyaca ünlü Hollywood yıldızları, çevreciler, rock starlar ve kutup kaşifleri güçlerini birleştirdi. Greenpeace’in başlattığı kampanyanın hedefi Kuzey Buz Denizi’nde petrol aramalarının ve sürdürülebilir olmayan balıkçılığın durdurulması. Kampanyaya imzaları ile destek veren pek çok ünlü isim arasında ‘Zeyna’ rolü ile tanınan Lucy Lawless, Beatles üyelerinden Paul McCartney, ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, aktörler Javier Bardem, Robert Redford, aktris Penolope Cruz ve Radiohead grubunun solisti Thom York da bulunuyor. 

    Kampanya, Brezilya’nın Rio kentindeki Yeryüzü Zirvesi sırasında gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile duyuruldu. Basın toplantısında Greenpeace Genel Direktörü Kumi Naidoo’nun yanı sıra aktris Lucy Lawless da bulunuyordu. Geçtiğimiz aylarda Greenpeace’in Shell’e karşı gerçekleştirdiği eyleme katılan Lawless, bu eylem nedeniyle üç yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

    Kampanyada imza sayıları bir milyona ulaştığı zaman Greenpeace, imzaları Kuzey Kutbu’nda buzların 4 km altında deniz yatağına yerleştirecek. Dünya gençlerinin tasarladığı bir bayrak da imzaların üzerine yer alacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu