YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2012

“Türkiye’de Rüzgar” yarışmasının sonuçları açıklandı

  • 19 Haziran 2012 Yeşil Ekonomi
    TÜREB tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı.

    Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nin 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü vesilesi ile düzenlediği “Türkiye’de Rüzgar” konulu fotoğraf yarışması tamamlandı.

    15 Haziran akşamı EPDK sergi salonunda gerçekleşen ödül töreninde ayrıca Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven tarafından yarışmaya katılıp sergilenmeye değer görülen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

    Borusan-ENBW tarafından desteklenen yarışmada Nuri Çorbacıoğlu’nun fotoğrafı birinci olurken, ikinciliğe Coşkun Aydın, üçüncülüğe ise Seyit Konyalı’nın fotoğrafı seçildi.

    Törende konuşma yapan TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, rüzgarın hayatımızdaki önemini fotoğraf karelerinden yansıtan tüm katılımcılara ve ödül alanlara teşekkür etti. Çevreci enerji kaynağı olarak adlandırdığı rüzgar enerjisinin faydalarını her fırsatta halkla paylaşmayı ilke edindiklerini vurgulayan Ataseven; “Bugün ödül töreni ve sergi açılışı için bir araya geldiğimiz fotoğraf yarışmamız, rüzgar enerjisinin tanınması ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yaptığımız etkinliklerden sadece birisidir. Bu vesileyle sektör oyuncuları ve yatırımcıları dışında daha geniş bir kitleye sesimizi duyurmaya çalıştık. Az sonra göreceğiniz birbirinden değerli fotoğraflar, rüzgarın hayatımızdaki yerini farklı bir şekilde gözler önüne seriyor.” dedi.

    Rüzgar enerjisi çalışmalarına 20-25 sene önce başlayan Avrupa'da rüzgar pazarının kapasitesinin dolduğunu; bundan dolayı Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük rüzgar pazarı konumunda olduğunu vurgulayan Ataseven, “Ülkemizin son dönemde yakaladığı iyi performans, Avrupa’nın da gözünden kaçmamış olacak ki, Nisan ayındaki Danimarka’daki konferansta Polonya ve Romanya ile birlikte gözde ülkeler arasında olduğumuzu ortaya koyan özel bir oturum yapıldı. Tüm gözler Türkiye pazarındaydı. Anlattıklarımızı dikkatle dinlediler. Hazır böyle bir rüzgar yakalamışken çalışmaların ve yatırımların hızlanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu