YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2012

Konya'yı çöp aydınlatıyor

  • 8 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Konya'daki Aslım Katı Atık Depolama Sahası'na yapılan "Deponi Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi" ile 100 bin nüfuslu bir kentin günlük ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretiliyor.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aslım Katı Atık Depolama Sahası'ndaki üretim tesisinde yaptığı tanıtım toplantısında, şu an dünyada en önemli konunun kaliteli yaşamın sürdürülebilmesi için temiz hava, su ve toprak olduğunu söyledi.

    İleri bir tarihte kent parkı ve güneş enerjisi üretim tesisi olacak olan Konya'daki çöp sahasının şu anda metan gazından elektrik üreten bir fabrika konumunda olduğu vurgulayan Akyürek, ''Konya çöplüğü şu anda bir maden, üretim ve istihdam sahası konumunda. Şu anda bu tesis Türkiye'nin dünyaya örnek gösterebileceği bir tesis'' dedi.

    Türkiye'de bugüne kadar sadece Ankara'da bulunan böyle bir tesisin şimdi de Konya'da kurulduğunu anlatan Akyürek, ''Bu tesis, sadece Konya ve Türkiye açısından değil, dünya insanlığı açısından da katkı yapan önemli ve öncü bir tesis. Yenilenebilir enerji, dünyanın gündeminde olan bir konu. Burada yenilenebilir enerji tesisi görüyorsunuz'' diye konuştu.

    Akyürek, 4 üniteden oluşan tesisin toplam kapasitesinin saatte 6 megavat (MW) olduğunu söyledi. Şu anda saatte 4 MW kapasiteyle çalışan tesiste yaklaşık 19 bin konuta yetecek kadar elektrik üretildiğini anlatan Akyürek, bunun da 100 bin nüfuslu bir kentin günlük elektrik ihtiyacını karşılayabilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu