YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2012

"Yeşil kamera" ödülleri sahiplerini buldu

  • 4 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Üniversite gençlerinin dikkatini çevre konusuna çekmek amacıyla düzenlenen "Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

    Törende bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, çevreye dair problemlerin ortak, ancak problemlerin kişisel olduğunu söyledi. Çevre kirliliği, su yetersizliği gibi küresel problemlerin bütün insanlığın ortak sorunu olduğunu anlatan Akça, bu konularda daha fazla gayret edilmesi gerektiğini kaydetti.

    Akça, Dünya Çevre Günü'nün her yıl başka temalarla kutlandığını ve bu yıl ki temasının "Yeşil Ekonomi" olduğunu hatırlatan Akça, şunları söyledi:
    "Yeşil ekonomi, artık yaşlanan ve yorulmaya başlayan dünyaya bir nefes kazandırma çabasının bir parçası. Yeşil ekonomi, dünyanın sınırlı doğal kaynaklarını olabildiğince verimli kullanmaktır. Küresel iklim değişikliği dünyanın en büyük tehlikelerinden birisi. Devasa fabrikalar atmosfere karbondioksit salarken, yeşilin atmosfere sunduğu oksijen yetersiz kalıyor. Bugün dünyada ekonomiler ve ülkeler yarış içinde. İnsanlar tüketmeye zorlanıyorlar. Artık tüketim ekonomisi içindeyiz, gelişmişlik tüketimle ölçülüyor. Gelişmişliğin ölçüsü bu şekilde belirleniyor. Bana kalırsa en gelişmiş insan en mutlu insandır. Böyle bir dünyada biz de çevreciler olarak çevrenin gelişmesine katkılarda bulunmak istiyoruz. Bu gayretlerin birisi de bu yarışma. Tecrübelerimiz gösteriyor ki örgün eğitim, insanları yetiştirmek için yeterli değil. Eğitim sürekli olmalı. Doğru ve güzel şeylerin insanlara sık sık anlatılması gerekiyor. Üniversite gençliği toplumun en dinamik, en heyecanlı kesimi. Genç arkadaşlarım bizler için her zaman güç, motivasyon kaynağı oldu. Bu yarışma da onları teşvik etmek adına çok yararlı oldu."

    Çevre sektöründe Türkçe-İngilizce yayın yapan Industry Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki yarışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

    Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve ana teması "Su, Çevre ve Hayat" olan "Yeşil Kamera-2012" yarışmasına, Türkiye ve KKTC'deki çok sayıda üniversiteden 88 kısa film başvurusu yapıldı

    47 eser, "Su, atık su ve deniz", "Tabiat, iklim değişikliği ve hava", "Ambalaj-elektronik atıklar", "Tehlikeli atıklar ve atık yağlar" ile "Atık piller ve atık aküler" kategorilerinde değerlendirmeye alındı.

    "Su, atık su ve deniz" kategorisinden İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden "Dip" isimli filmle Yasir Doğan, Enes Danış, Hakan Güney ve Salih Ünal birinciliğe layık görüldü.

    "Kuhafe" adlı eserleriyle Orhan Bozdağ, İlyas Emre Han, Fırat Gündoğdu, Buğra Kavukçuoğlu "Tabiat, iklim değişikliği ve hava kategorisi"nde birinci olurken, "Ambalaj atıkları ve elektronik atıklar" dalında İstanbul Kültür Üniversitesi'nden "son Adım" isimli yapıtlarıyla Veysel Cihan Hızar, Bilgi Diren Güneş, Gülçin Işık, Boğaç Soydemir birinciliğe hak kazandı.

    "Tehlikeli atıklar ve atık yağlar" kategorisinde "İp" isimli kısa filmiyle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Özgür Aksoy, Adem Çeneli, Bora Çıracı, Ezgi İltir, "Atık piller ve atık aküler" kategorisinde  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden "İki Kavim" eserleriyle Ömer Miraç Tunç, Emre Kaan Özen, Karis Deniz Kara, Hikmet Kerem Özcan birinci oldu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu