YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2012

Enerji Bakanı Yıldız: "Büyük bir tasarruf projesi üzerinde çalışıyoruz"

  • 5 Haziran 2012 Yeşil EKonomi
    Taner Yıldız Türkiye'nin sokak aydınlatma masrafını önemli oranda düşürecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'ya bakanlığın üzerinde çalıştığı enerji tasarrufu projesi ile Türkiye'nin bazı komşuları ile enerji alanındaki ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

    Bakan Taner Yıldız açıklamasında Türkiye bütçesinde 650 milyon TL'lik payı olan sokak aydınlatma masrafını yüze 75'e kadar azaltabilecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

    Enerji Bakanı Yıldız Türkiye'de 17 milyon sokak aydınlatma lambası olduğunu söylerken yapacakları çalışma ile bu ampülleri LED ampüller ile değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu projenin 3-4 milyar liralık bir büyüklüğü olacağını ifade eden Bakan Yıldız üzerinde çalıştıkları bir model ile bu maliyeti kamuya hiçbir yük getirmeden gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

    Taner Yıldız davet usulü gerçekleşecek ihalede en önemli noktanın ise yerli üretim zorunluluğu olduğunu belirtti. Enerji Bakanı ihaleye girecek firmaların yabancı olması halinde ise eğer Türkiye'de yatırım yapıyorsa ve işçisini Türkiye'den sağlıyorsa bu firmayı da yerli üretim olarak kabul edeceklerini söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu