YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Haziran 2012

"Naylon poşete hayır"

  • 1 Haziran 2012 Ntvmsnbc
    Diyarbakır'da düzenlenen "Naylon Poşete Hayır" kampanyasının tanıtımı için ekmek fırınında "ihtiyaç sahibi vatandaşlara askıda ekmek bırakmaları" şartıyla bedava bez torba dağıtılacak.

    Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel'in öncülüğünde, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi öğrencileri, üniversitenin Ekonomi ve Yönetim Topluluğu, Çevre, Dicle Diş Sağlığı Kulübü, Uluslararası Bilim ve Teknoloji Kulüpleri ile Çevre Bilincini Geliştirme Derneği'nce düzenlenen kampanyada vatandaşlara bez torba dağıtılarak naylon poşetin zararları ile ilgili bilgi verilecek.

    Prof. Dr. Hamdi Temel Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, naylon poşetin zararlarına dikkati çekmek ve naylon poşet yerine bez torba kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

    Bu kapsamda kampanyanın tanıtımını yapacakları ekmek fırınlarında eski bir gelenek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için askıda ekmek bırakılması halinde bez torba dağıtacaklarını ifade eden Temel, ayrıca pazarlarda ve üniversite lojmanlarında da bez torba dağıtacaklarını belirtti.

    Temel, toplumun bedava olduğu düşüncesi ile gereğinden fazla naylon poşet aldığına dikkati çekerek, "Bu naylon poşetler çevreye, ekonomiye ve sağlığa ciddi manada zarar veriyor. Özellikle fırınlardan alınan sıcak ekmekler ıslanma pahasına naylon poşete koyuluyor. Biz sağlığın korunması ve çevre temizliği için geçmişte olduğu gibi bez torba ve kese kağıdı kullanımını öneriyoruz" dedi.

    Prof. Dr. Temel, üniversiteyi halk ile bir araya getirecekleri kampanyada öğrencileri topluma hizmet konusunda duyarlı hale getirmeyi de amaçladıklarını söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu