YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2012

Ferizli'de Botanik dünyası

  • 25 Mayıs 2012 Ntvmsnbc
    Ferizli Belediyesi ve Düzce Üniversitesi (DÜ) işbirliğiyle Ferizli ilçesinde botanik park yapılacak.

    Ferizli Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kaymakam Orhan Çiftçi, DÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Adil Güner, Yrd. Doç. Dr. Necmi Aksoy, Doç. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve öğretim görevlisi Aysun Tuna ve protokol üyeleri, geçmişte taş ocağı olarak kullanılan bölgede botanik park oluşturulması için bir araya geldi.

    DÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müderrisoğlu, toplantının ardından  bir yıldan beri bölgede botanik park inşa etmek için çalışma yürüttüklerini söyledi.

    "Bölgede yok olmak üzere olan bitkilerin yeniden doğaya kazandırılmasını sağlayacağız" diyen Müderrisoğlu, "Temel itibarıyla bu alanın kent ormanı olarak kullanılmasını amaçlıyoruz. Bir bölümünü eğitim amaçlı değerlendireceğiz. Diğer taraftan da ailelerin değerlendirebileceği bir mekan olacak" dedi.

    Çocukların projede ön planda olduğuna dikkati çeken Müderrisoğlu, şöyle konuştu:
    "Çocuklara çok önem verdik bu projede. Her yaş grubundan çocuğun aktivitelere katılabileceği bir alan olacak burası. Aynı zamanda bu yöredeki halkın kır düğünlerini yapabileceği bir alan da olacak. Proje gerçekten çok beğenildi. Türkiye'de çeşitli örnekleri var ama burası ilçe bazında ilk olacak. Karadeniz ve Akdeniz iklimine ait bitkiler burada sergilenecek."

    Botanik parkta karaçalı, böğürtlen, kokulu melisa, yaban dikeni, beyaz diken, kocabaş, otsu mürver, şeytan elması, "meryemin sütü", gelincik, pisi-pisi ve üçgül gibi doğal bitkilerin yer alması amaçlanıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu