YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2012

Marmara Denizi canlıları sergileniyor

  • 22 Mayıs 2012 Cumhuriyet
    Marmara Denizi'nde yaşayan deniz canlılarının habitatlarında çekilen görüntüleri, 17 Haziran'dan itibaren Adalar Müzesi'nde sergilenecek.

    Adalar Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde hala farklı canlıların yaşamlarını sürdürdüğünü göstermek ve bu doğal hayatın özenle korunması gerektiği bilincini yaygınlaştırmak için deniz yaşamını anlatan bir sergi hazırlandı.

    Su altı fotoğrafçısı ve dalış eğitmeni Ateş Evirgen ile dalgıç Serço Ekşiyan'ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, Adalar'ın çevresinde yapılan dalışlarda çekilen fotoğraflar ve videolardan oluşuyor.

    Sergide, 80 renkli denizaltı fotoğrafının yanı sıra deniz kirliliğini gösteren ve uzmanlar, Adalılar ile Adalı balıkçılarla yapılan görüşmelerden oluşan videolar yer alıyor.

    Ayrıca müzenin kalıcı bölümleri içerisinde İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin katkılarıyla Marmara Denizi'nde kirlenme, yok olan türler, kabuklular, Adalar'ın oluşumundan bu yana canlılar anlatılıyor.

    Serginin devamı olarak, Marmara Denizi balık türlerini içeren bir gösterim ile internet sitesinde yer alan indeksin geliştirilerek proje olarak sürdürülmesi planlanıyor.
    Müzede, çocuklara yönelik de bazı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Sergi, ekim ayına kadar ziyaret açık kalacak.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu