YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2012

Dünyanın havası en pis 7. kenti İstanbul

  • 11 Mayıs 2012 Cumhuriyet
    Dünya Bankası'nın yeni yayınlanan Dünya Kalkınma Göstergeleri (WDI) raporuna göre, İstanbul fosil yakıtlardan yayılan sülfür dioksit açısından dünyanın havası en pis 7'nci, Ankara ise 26'ncı kenti oldu.

    Dünya Bankası'nın yeni yayınlanan Dünya Kalkınma Göstergeleri (WDI) raporunda hava kirliliğine ilişkin veriler de yer aldı.

    Rapora göre şu anda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hava kalitesi limiti olarak yıllık ortalama birikimi itibarıyla metreküpte 20 mikrogram "partikül madde" (Ankara 35, İstanbul 42); 40 mikrogram nitrojen dioksit (Ankara 46) ile metreküpte günlük ortalama 20 mikrogram sülfür dioksit konsantrasyonu (Ankara 55, İstanbul 120) ilan ediyor.

    Sülfür dioksitte üstlerdeyiz
    Dünya Bankası Raporu'nda "Sülfür içeren kömür, dizel, benzin yakıldığında ortaya çıkan hava kirleticisi" olarak tanımlanan sülfür dioksit miktarında İstanbul dünya 7'ncisi ilan edilirken, nüfusu İstanbul'un üçte biri olmasına karşın Ankara'da sülfür dioksit sıralamasında hatırı sayılır varlık gösterdi, İstanbul'u yalnız bırakmadı ve 97 kent arasında dünya 26'ncısı oldu.

    Sülfür dioksitte dünyanın en pis 10 kenti arasında, Çin'den altı; Gulyang, Chongqing, Zibo, Jinan, Anşan, Lanzhou; ve Tahran, İstanbul, Rio ile Moskova yer aldı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu