YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2012

Elektrik faturaları tarih olacak

  • 3 Mayıs 2012 Ntvmsnbc
    Eskişehir'de satışa sunulan güneş paneli konutlarda hem sıcak su hem de elektrik ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede elektrik faturaları da tarihe karışacak.

    Konya'da üretilip, Eskişehir'de bir firma tarafından satışa çıkarılan güneş paneli, konutlarda hem sıcak su hem de elektrik ihtiyacını karşılıyor.

    İlk defa Eskişehir'de satışa sunulan güneş panelini kullananlar hem çevreye karşı duyarlı olacak hem de elektrik faturalarından kurtulacak.

    Yenilenebilir Enerji Sistemleri (YENSİS) Sorumlu Müdürü Kadir Umutlu, yaptığı açıklamada, "Sıcak su ve elektriği tek cihazla üretebilen bundan başka bir güneş paneli yok. Yaklaşık 4-5 yılda kendini amorti eden güneş panelini konutlarında kullanan kişiler artık elektrik parası ödemeyecek. Ayrıca konutun elektrik ihtiyacının karşılanmasından sonra kalan elektrik akülerde depolanarak geçen yıl çıkarılan kanunla elektrik dağıtım şirketlerine satılabiliyor" dedi.

    KALORİFER SİSTEMİNE DE BAĞLANABİLİR
    Kadir Umutlu, fosil yakıtların çevreyi kirlettiğinin bilimsel olarak ortaya çıkarıldığını belirterek, güneş panelinin çevreye zarar vermediğini kaydetti.

    Cihazın Türkiye'de sadece Eskişehir'de bazı konutlarda kullanılmaya başlandığını ifade eden Umutlu, "Cihazı isteğe bağlı olarak konutlarda uyguluyoruz. Standart bir konut için ortalama maliyet 12 bin lirayı buluyor.Sistemin 25 yıl garantisi vardır.Bu cihaz kalorifer sistemine bağlanıp ısınma amaçlı da kullanılabilir. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerindeki serin günlerde ısınma bedavaya getirilebilir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan onaylı cihazımız için şu an çok sayıda talep alıyoruz. Bu taleplere yetişmekte zorlanıyoruz," ifadelerini kullandı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu