YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2012

İlk elektrikli otomobiller satışa çıkıyor

  • 3 Mayıs 2012 Yeşil Ekonomi
    Renault, Fluence Z.E. aracını beş şehirde satışa sunuyor.

    Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, Renault Fluence Z.E. hafta sonu satışa çıkıyor. İlk etapta İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Bursa'da satışa sunulacak olan araç için altyapı çalışmaları da geliştiriliyor.

    Konu hakkında açıklama yapan Renault-Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kamu kurumları, belediyeler ile şirketlerden bugüne kadar 160 Fluence Z.E. siparişi aldıklarını, 60 tanesini teslim ettiklerini ve Ermeni tasarısı nedeniyle elektrikli araç alımını askıya alan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bu ay ortasında tedarike başlayacaklarını, 100 aracı Başkan Melih Gökçek'e teslim edeceklerini ifade etti. Renault-Mais Genel Müdürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın makam aracı olarak Fluence Z.E. kullandığını ise sözlerine ekledi.

    Aybar Elektrikli Fluence'i geniş çevrelere götürebilmek için altyapı faaliyetlerinin çok önemli olduğunun altını çizerken ilk etapta satışa çıkacakları beş şehirde gerekli altyapının tamamlandığını ve 45 noktada şarj istasyonu kurulduğunu kaydetti. İbrahim Aybar Fluence Z.E. için İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep Büyükşehir belediyeleri ile elektrik motorlu araç altyapı sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu