YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2012

"Geri kazanım" Kongresi Uşak'ta

  • 30 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    1. Ulusal Geri Kazanım Kongresi Uşak Üniversitesi'nde yapılacak. Kongrede geri kazanım sektörünün sorunları konuşulacak.

    Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, 2-4 Mayıs'ta yapılacak 1. Ulusal Geri Kazanım Kongresi ve Sergisi'ne 20 farklı üniversiteden 81 akademisyenin bildiri gönderdiğini, kongrede geri kazanım  sektörünün her yönüyle ele alınacağını söyledi.

    Çelik,  Uşak Üniversitesi'nde gerçekleşecek kongrenin Mühendislik Fakültesi'nce hazırlandığını ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliği ile düzenlendiğini belirtti.

    Bu etkinliğin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Çelik, 20 üniversiteden 81 akademisyenin bildiri gönderdiğini, bu bildirilerden 41'inin kongrede sunulacağını ifade etti.

    Kongrede 16 ayrı oturum gerçekleştirileceğini, bu oturumlarda geri kazanım sektörünün tüm yönleriyle inceleneceğini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

    ''Çevrenin ve doğal kaynaklarımızın korunması, enerji verimliliği ve tasarrufunun sağlanması, atık miktarının azaltılarak ekonominin iyileştirilmesi amacıyla 1. Ulusal Geri Kazanım Kongresi ve Sergisi'ni hazırladık. Kongrede tekstilde geri kazanım uygulamaları, bitkisel ve hayvansal atıkların geri kazanımı, enerjinin geri kazanımı, evsel katı atıkların geri kazanımı, atık gaz ve sıvılardan ısı geri kazanımı, PET ve PVC, elektrik elektronik atıkların geri kazanımı, tehlikeli atıkların kontrolü, atık madde işleme ve dönüştürme, atıkların çevresel etkileri ve çevresel etkilerin iyileştirilmesi ile çevre yönetimi, geri kazanımın ekonomik ve sosyal katkıları ile yasal düzenlemeler konuları ile daha pek çok başlıkta oturumlar gerçekleştirilecek. Kongrenin ardından yayınlanan bildiriler bir kitapta toplanacak. Bu kitap ülkemizde geri kazanım sektörünün en önemli bilimsel çalışması olacak.''

    Çelik, geri kazanımda Uşak'ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin daha da geliştirilmesi için kongreye büyük önem verdiklerini belirtti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu