YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2012

Konya Havzası dünyaya örnek olacak

  • 26 Nisan 2012 Yeşil Ekonomi
    Eti Burçak ve WWF-Türkiye’nin Konya Kapalı Havzası’nda yürüttüğü çalışmalar tüm dünyaya örnek olacak.

    Eti Burçak ve WWF-Türkiye’nin Konya Kapalı Havzası’nda Akılcı Su Kullanımı ve İklim Değişikliğine Uyum Çalışmaları T. C. Kalkınma Bakanlığı’nın “En İyi Uygulama Ödülü”nü alarak Rio+20’de Türkiye’yi temsil edecek.

    Eti Burçak ve WWF-Türkiye’nin 2008 yılından beri yürüttüğü çalışmalar, Konya Kapalı Havzası’nda suyun en çok kullanıldığı tarım sektöründe modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen pilot uygulamalar sayesinde su ve enerjide %50’ye varan tasarruf sağlandı, verim %36 arttı; gübre kullanımında %29, işçilikte 0 tasarruf sağlandı.

    T.C. Kalkınma Bakanlığı, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın yeşil ekonomi fikrini destekleyen, belirgin çevresel faydalar yaratan, etkin politika ve ölçütlere göre hazırlanan, ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda olumlu etki yaratan kriterlere göre seçtiği en iyi uygulamalar, Türkiye’nin Ulusal Rio+20 Raporu’nda yer alacak.

    WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar “WWF-Türkiye’nin Eti Burçak işbirliğiyle Konya Kapalı Havzası’nda modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü çalışmaların Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda tüm dünya için örnek oluşturacak en iyi uygulamalar arasında yer alarak Türkiye'yi temsil etmesi, hepimiz için gurur kaynağıdır. Çalışmalarımızı ödüle layık gören T.C. Kalkınma Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu