YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2012

Temiz enerjiye ilgi

  • 20 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    Petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkmasının ardından dünya temiz, tükenmez enerji kaynaklarına yöneldi.

    Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) Başkanı Prof. Dr. Demir İnan, fosil yakıtlara bağımlı hale gelen dünya ülkelerinin, petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkmasının ardından temiz, tükenmez enerji kaynaklarına yöneldiğini söyledi.

    Prof. Dr. İnan, Türkiye'nin temiz, tükenmez enerji konusunda iyi bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bundan yeteri kadar yararlanılmadığını belirtti.

    Dünya ülkelerinin fosil enerji kaynaklarına bağımlı olduğunu ifade eden İnan, "Dünya, fosil yakıtlara o kadar bağımlı hale gelmişti ki artık hiçbir şeyi düşünmüyordu. Ama 20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren insanlar yeni enerji bulma zorunluğunu hissetti. 'Petrolün varili 100 doları aşarsa temiz enerjiler çok revaçta olur' sözünü hep kullanırdık. Özellikle son dönemlerde görüyoruz ki fosil yakıtlara bağımlı hale gelen dünya ülkeleri, petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkmasıyla temiz, tükenmez enerji kaynaklarına yöneldi" diye konuştu.

    İnan, nükleer enerjiyi enerjiyi tercih edenlerin de olduğunu ifade ederek, "Ancak nükleer enerjiye çok fazla bel bağlarsak insanoğlu dünyada daha az süre yaşar. Ama temiz, tükenmez enerjiler konusundaki kaynaklar tüm ülkelere hakça dağıtılmıştır. Yeter ki biz bunları kullanabilecek teknolojiyi geliştirilelim" dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu