YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2012

Botanik Kent Parkı 2013'te hizmete girecek

  • 23 Nisan 2012 Cumhuriyet
    Bakırköy Belediyesi, çevresiyle birlikte 96 bin metrekarelik alana sahip, İstanbul'un en büyük kent parkını inşa ediyor.

    İçinde doğal gölet, gezi ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanı, botanik bahçesi, tematik bahçeler, restaurant, kafeterya ve piknik alanları bulunacak olan park 2013 yılında hizmete açılacak.

    Bakırköy Botanik Kent Park’ında 48 bin 710 metrekare yeşil alan, 9 bin 30 metrekare tematik park, gül, lavanta, şifalı bitkiler ve renk temalı bahçeler, bin 890 metrekare çocuk oyun alanı, bin 520 metrekarelik doğal piknik alanı, bin 90 metrekarelik restaurant, 5 bin 222 metrekare doğal göl bulunacak. Doğal göl içerisine atılacak bakteriler yardımıyla biyolojik yollardan temizlenecek. Bakırköy Botanik Kent Parkı 24 saat güvenlik tarafından kontrol edilecek.

    Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, çocukların ve gençlerin doğanın dönüşümüne tanıklık etmek istediğini, bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Erzen, özetle şunları kaydetti: “Bu park bizlere ağaç ve bitki türlerini tanıma ve her mevsim gözlemleme şansı verecek. İstanbul’un , göçmen kuşların geçiş yolu üzerinde bulunmasını da hesaplayan proje uzmanları, bazı kuş türlerinin konaklamak için parka geleceğini de ifade ediyor. Eğer biz 96 bin metrekarelik araziyi imara açmış olsaydık en az 2 milyar dolar belediyeye gelirdi. Ama ben yurttaşlarımın gözünde hizmet üretmeyle iz bırakmayı tercih ediyorum. Rant şebekeleriyle uğraşmak çok güç. Maalesef rant şebekesinin partisi de yok. Her şekilde üzerinize hücum ediyorlar.Ama bizim tercihimiz hep iş üretmekten yana.”

     Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu