YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2012

"İklim değişikliği engellenebilir"

  • 13 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    Hedegaard, ''Türkiye-AB İklim İşbirliği: Fırsatlar, Faydalar ve Zorluklar'' başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, dünyada iklim zorluklarının her zaman aciliyetini koruduğunu söyledi.

    Avrupa Komisyonu İklim Değişikliği Komisyoneri Connie Hedegaard, ''İklim değişikliği, bütün dünyada sürdürülebilir kalkınma çabalarını engelleyebilir. Özellikle de Akdeniz havzasında bunu yapabilir, çünkü buradaki ülkeler en yüksek risk grubuna giriyor'' dedi.

    Hedegaard, ''Türkiye-AB İklim İşbirliği: Fırsatlar, Faydalar ve Zorluklar'' başlıklı seminerin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada iklim zorluklarının her zaman aciliyetini koruduğunu söyledi.

    İklim değişikliğinin bütün dünyada sürdürülebilir kalkınma çabalarını engelleyebileceğine işaret eden Hedegaard, ''Özellikle de Akdeniz havzasında bunu yapabilir, çünkü buradaki ülkeler en yüksek risk grubuna giriyor'' dedi.

    Türkiye'nin orta kesimlerinde kuraklık yaşandığını, İngiltere'de bir kuraklık başladığını söyleyen Hedegaard, ''Sıcak yazlar Türkiye'de daha da fazla tanık olacağınız bir olay olacak. Bilim de bize 'Artık vakit daralıyor, daha yeşil bir büyümeyi gelecek için mutlaka sağlamalıyız' diyor'' şeklinde konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu