YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2012

"Akıllı binalarla 10 milyar dolar tasarruf ederiz"

  • 13 Nisan 2012 Yeşil Ekonomi
    Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte yeşil ve akıllı binaların inşa edileceğini ve bu yeni sistemle yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edileceğini söyledi.

    Kentsel dönüşümde akıllı binalara öncelik verileceğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceği düşünüldüğünde sadece akıllı binalardan yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edebiliriz" dedi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte yeşil ve akıllı binaların inşa edileceğini ve bu yeni sistemle yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edileceğini söyledi.

    İhlas fuarcılık tarafından düzenlenen 5. Uluslararası güneş enerjisi ve teknolojileri fuarı Solarex'in açılışında konuşan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceğini belirterek, "Bu çok ciddi bir rakam. Bu rakamın yarısını binalar tüketiyor. Kentsel dönüşümle birlikte binalarımızı güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerjiden yararlanan, atık suyunu değerlendiren sistemlerle inşa edeceğiz” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu