13 Nisan 2012 Yeşil EkonomiErdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte yeşil ve akıllı binaların inşa edileceğini ve bu yeni sistemle yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edileceğini söyledi.
Kentsel dönüşümde akıllı binalara öncelik verileceğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceği düşünüldüğünde sadece akıllı binalardan yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edebiliriz" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte yeşil ve akıllı binaların inşa edileceğini ve bu yeni sistemle yılda 10-12 milyar dolarlık tasarruf edileceğini söyledi.
İhlas fuarcılık tarafından düzenlenen 5. Uluslararası güneş enerjisi ve teknolojileri fuarı Solarex'in açılışında konuşan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2012 yılında enerji için 65 milyar dolar ödeyeceğini belirterek, "Bu çok ciddi bir rakam. Bu rakamın yarısını binalar tüketiyor. Kentsel dönüşümle birlikte binalarımızı güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerjiden yararlanan, atık suyunu değerlendiren sistemlerle inşa edeceğiz” dedi.
Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013