YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2012

Erguvan zamanı

  • 26 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen "İstanbul Boğazı Erguvanla Buluşuyor Eylem Planı" kapsamında Eyüp'te 10 bin erguvan fidanı dağıtıldı.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eyüp Sultan Camisi'nin önündeki meydanda düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde İstanbul'un su sorununu nasıl çözdüklerine değinerek, İSKİ Genel Müdürlüğüne atandıktan 8 ay sonra 1 Ocak 1995'te İstanbul'da su kesintisinin olmayacağını ve suyun çeşmelerden ilelebet akacağıyla ilgili söz verdiklerini ifade etti.

    Eroğlu, "Allah'a şükür su akıyor. 2060 yılına kadar İstanbul'un suyu var" dedi.

    Haliç'in temizlenmesi sürecinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Eroğlu, 1997 yılını İstanbul'da "Haliç yılı" ilan ettiklerini hatırlattı.

    Bakan Eroğlu, "Burada oturanlar bilir. Yaz aylarında kokunun içeri girmemesi için vatandaşlar, neredeyse 3-5 kilometre öteden pencerelerin kenarına ıslak bez bırakırdı. Biz Galata ve Haliç köprülerinden geçerken 1-2 kilometre önceden arabanın pencerelerini kapatırdık. Geçmişte bu Haliç'i kurtarmak için çok proje yapılmış. Hatta ödül alan projelerden birisi de, 'Bu Haliç'i kurtarmak mümkün değil, burayı tamamen doldurun ve neticede burayı ağaçlandıran' şeklinde. Böyle projeler de maalesef ödül almış" dedi.

    Eroğlu, 1999-2000 yıllarından sonra Haliç'in etrafının artık çiçek gibi olduğunu ve pis kokuların gelmediğini söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu