YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2012

"İbrahim denize dönsün"

  • 23 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Yaralı halde bulunan Akdeniz Foku için bir kampanya başlatıdı. “Akdeniz Foku İbrahim Denize Dönsün“... Bu girişim bu defa ilk kez doğa severlerin ortak desteği ile gerçekleşmiş olacak.

    Kampanyayı başlatan Sualtı Araştırmaları Derneği, Akdeniz Araştırma Grubu bu konuda şu açıklamayı yaptı:

    "22 Mart günü sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Çeşme Bot Komutanlığı’nın Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Araştırma Grubu'na (SAD-AFAG) haber verdiği üzere, Çeşme Altınkum’da yaralı ve hasta durumda ergin bir Akdeniz fokunun bilgisi geldi. Akdeniz fokunu tespit eden yerel kıyı balıkçıları ile temasa geçilerek daha detaylı bilgi alındı.

    Öncü ekibin en hızlı şekilde yaptığı saha incelemesinde yaralı Akdeniz foku Sahil Güvenlik botu ve kıyı balıkçılarının rapor ettikleri mevkide bulundu ve Karaburun yerel Fok Komitesi üyesi ve SAD-AFAG’dan Dr. İbrahim Sivrikaya ilk tespitlerini yaptı.

    SAD-AFAG Akdeniz foku bireyinin dişilere göre çok daha az sayıda olduğu bilinen erkek bir birey olmasını ve yaşatılabilecek olmasını göz önünde bulundurarak yerinde müdahale yapılması gerektiğine karar verildi. Bu amaçla bir 'Kurtarma Destek Kampanyası' başlatıldı. Kampanyanın adı 'Akdeniz Foku İbrahim Denize Dönsün'. Bu girişim bu defa ilk kez doğa severlerin ortak desteği ile gerçekleşmiş olacak.

    Durum ivedi olarak Orman ve Suişleri Bakanlığı’na rapor edildi. İlgili resmi kurumların en azından 2012 senesi için bu konuda ayrılmış bir bütçeleri olmadığını bildiğimizden bunu dernek olarak ancak siz doğa severlerin kampanya kapsamında yapacakları destekle gerçekleştirebileceğiz.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu