YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2012

Çöpe atılan gelecek

  • 20 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Yılda kişi başına yaklaşık 82 kilogram gıda maddesinin çöpe atıldığı Almanya'da hükümet israfı önlemek için bir bilgilendirme kampanyası başlattı.

    Almanya'da hükümet, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı'nın öncülüğünde son kullanma tarihi geçen, ancak yine de yenebilir durumdaki gıdaların hemen çöpe atılmasını önleyecek bir bilgilendirme kampanyası başlattı.

    Son kullanma tarihi geçen ürünlerin bir süre daha nasıl tüketilebileceği konusunda vatandaşları aydınlatmak istediklerine dikkat çeken Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Ilse Aigner, "son kullanma tarihinin çöpe atma tarihi olmadığını, ne yapılacağı konusunda bir tür yardım" özelliği taşıdığını dile getirdi.

    Aigner, kampanyanın tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada, üzerindeki tarihin sona ermesinden birkaç gün sonra daha gıdaların lezzetini koruduğunu ifade etti.

    Bu konunun gündeme gelmesinin bile faydalı olduğunu belirten Aigner, son kullanma tarihiyle ilgili tartışmaları duyan yaklaşık her beş kişiden birinin tüketim alışkanlığını şimdiden değiştirmeye başladığını da sözlerine ekledi.     

    Başlatılan kampanya çerçevesinde Almanya genelinde 21 bin süpermarkette yaklaşık 4 milyon aydınlatıcı bilgilerin yer aldığı broşör ve kitapçıklar dağıtılacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu