YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2012

"Su" paylaşılamıyor

  • 19 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Marsilya’daki 6. Dünya Su Forumu sona erdi. Tartışmaların ağırlık merkezini, su ihtiyacının kamu sektörü mü yoksa özel şirketlerce mi karşılanacağı, sorusu oluşturdu.

    90 fuar standının bulunduğu alanda su şirketlerinin tanıtımı yapıldı. Su kazanmanın yaratıcı metotlarına ayrılan bölümün hemen yanında su israfının nasıl önlenebileceği anlatılarak, temiz suyu herkese ulaştırma yöntemleri ve sıhhi tesisat tanıtıldı. Sunulan yerel ve bölgesel çözümler son derece etkileyici olsa da, konferans boyunca en çok tartışılan konu, milli ve uluslararası çerçevedeki suyu değerlendirme stratejileri oldu.

    Hükümetinin önerdiği küresel su ve çevre yönetimi formülünün tek çıkar yol olduğunu savunan Fransa Kalkınma Bakanı Henri de Roincourt "Diğerleri gibi Fransa hükümeti de çözümün dünya çevre teşkilâtı bünyesinde aranması gerektiğini düşünmektedir”, dedi.

    Dünya Su Forumu Uluslararası Komitesi Başkanı Benedito Braga su sorunun merkezî çözüme kavuşturulması için farklı bir öneride bulundu ve Birleşmiş Milletler bünyesinde bir dünya su fonu kurulmasından söz etti. Marsilya’daki alternatif su forumuna katılan delegeler ise resmî buluşmada ortaya atılan formüle sıcak bakmadıklarını gösterdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu