YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2012

Beyşehir Gölü'nde sular yükseliyor

  • 10 Mart 2012 Cumhuriyet
    Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yüksek kesimlerdeki kar sularının Beyşehir Gölü'ne henüz intikal etmemesine rağmen göldeki su seviyesinin geçen yılki maksimum seviyenin yaklaşık 40 santimetre üzerinde olduğunu söyledi.

    Yağışlı geçen kış mevsiminin ardından Beyşehir Gölü'nde suların yükselmeye başlamasıyla oluşan dalgaların, kıyı şeridinde tahribata yol açması üzerine Beyşehir Belediyesi, iş makineleri ve kamyonlarla sahil şeridinde koruyucu çalışma başlattı.

    Çalışmaları yerinde inceleyen Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların dalgaların sahil şeridinde daha fazla yıkıma sebep olmaması için yapıldığını ifade etti.

    Bu yıl kış mevsiminin ülke genelinde olduğu gibi Beyşehir'de de yağışlı geçtiğini belirten Taşcı, ''Şu anda bütün tarlalarımız kar altında. Bereket iyi. İyi bir mahsul alacağımıza inanıyorum'' dedi. Taşcı, yağışlı dönemin Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin yükselmesine olumlu katkı yaptığını ancak bundan sonraki süreçte bu yükselmenin doğal bir felakete sebebiyet vermemesinin en büyük dilekleri olduğunu vurguladı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu