YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Mart 2012

Temiz enerjiye ihtiyaç artıyor

  • 1 Mart 2012 Ntvmsnbc
    Alternatif enerji türleri bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Yeşil enerjinin, tüketime adapte edilmesi, nakli ve depolanması milyarlık yatırımları gerektiriyor.

    Almanya’da tükenmez enerji kaynaklarından sağlanan elektrik miktarı artıyor. Ayrıca nükleer enerji santrallerinin kapanacak olması da enerji tedarikinin son derece iyi organize edilmesini gerektiriyor.

    Bunun başlıca nedeni rüzgar ve güneşin ihtiyaca göre değil de hava durumuna göre enerji üretmesi. Almanya’nın enerji ihtiyacını kesintisiz karşılayabilmesi için elektriğin depolanması gerekiyor.

    Almanya’nın elektrik ihtiyacının %20’si yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanıyor. Federal hükümet’in orta vadeli enerji programına göre bu oran sekiz yıl sonra %33’e çıkacak. Tabii elektrik açığı vermeden.

    Problem, rüzgar ve güneş gibi enerji kaynaklarını tüketicinin arzusuna göre devreye sokma imkanı bulunmamasından kaynaklanıyor. Elektrik şebekesinin depolama imkanı olmadığı için anlık elektrik üretiminin o andaki tüketime eşit olması gerekiyor. Aksi takdirde elektrik şebekesi çöküyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu