YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Şubat 2012

"Yeşil Ev"

  •  

    27 Şubat 2012 Ntvmsnbc
    Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle hazırlanan ''Yeşil Ev Projesi'' kapsamında yapılacak bina, kendi enerjisini üreten çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

    Yeşil çatı, ısı yalıtımı, enerji verimliliği, yağmur suyunun yeniden kazanımı, akıllı bina uygulamaları gibi pek çok uygulamanın bir arada kullanılacağı yeşil ev, turist bilgi noktası olarak kullanılacak.

    GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun,  projeyle yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de model oluşturarak bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkıda bulunmayı, turizm alanında bölgede ulusal ve uluslararası faaliyetleri desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

    Çevreyi kirletmeyen alternatif enerji kaynaklarının ve benzeri teknolojilerin teşvik edilerek bölgede yaygınlaştırılması, özellikle konut, toplu konut alanlarında ve şehir gelişme planlarının yapımında kullanılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, "Ulusal bazda bir ilk olan yeşil evi kurarak özellikle ekoturizmin bölgede geliştirilmesine katkıda bulunacak bir merkez olarak kullanmayı hedefliyoruz" dedi.

    Projenin bütçesinin 504 bin 380 lira olduğunu bildiren Coşkun, bina yalıtımında 25-40 santimetre kalınlığında yoğunluğu yüksek yalıtım tabakalarının kullanılacağı ''kabuk sistemi'' uygulanacağını, normal bir evden yüzde 80 daha az enerji tüketimi hedeflendiğini, yılda 3 bin ton daha az karbondioksit yayılımı sağlanacağını, ısıtma enerjisi tüketiminin hemen hemen sıfırlanacağını, yeşil çatı, akıllı bina uygulamalarına sahip olunacağını söyledi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu