YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2012

Yeşil binaların maliyeti

  • 27 Şubat 2012 Ntvmsnbc
    Yeşil binalar inşaat maliyetlerini sanılanın aksine kayda değer oranda artırmıyor. Standart yeşil binalar mevcut bina inşasına göre yüzde 2'lik bir maliyet artışı ile inşa edilebiliyor.

    Yeşil binaların inşaat maliyetlerini kayda değer oranda artırmaması, sosyal konutların da yeşil binaya dönüştürülmesine ve inşa edilmesine olanak tanıyor.

    Yeşil binanın inşaat maliyetlerinde, alınacak sertifikanın seviyesine bağlı olarak yüzde 2 ile 8 oranında bir artış görülüyor. Standart yeşil binalar yüzde 2'lik bir maliyet artışı ile inşa edilebiliyor.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, 'yeşil binaların yapımı ve doğa dostu malzemelerin kullanılması konusunda hem vergi hem de kredi teşvikleri sağlanacağı' yönündeki açıklaması bu maliyetlerin daha da aşağıya düşeceğini gösteriyor.

    Araziyi en uygun şekilde değerlendiren, dönüşebilen ve geri kazanılabilen malzemeler kullanan, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen, fosil yakıtları olabildiğince az tüketen, gün ışığından maksimum şekilde yararlanan, iç hava kalitesini denetleyen, ısıtma, soğutma ve aydınlatma giderlerinde tasarruf sağlayan, gri su kullanan, yağmur suyu toplama ve arıtımına önem veren, katı atık yönetimini teşvik eden ve çatı, duvar, pencere yalıtımını en üst düzeye çıkaran yeşil binalar, büyük bir talep ve pazar ortaya çıkararak, ekonomik krizden çıkışın da anahtarı olarak görülüyor. Yeşil binalar yüzde 35-40'lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu