YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2012

"Bütün ormanlarımız tehlikede"

  • 17 Şubat 2012 Ntvmsnbc
    TEMA Vakfı'na göre, "Orman Kanunu’nun 2A maddesi ile bütün orman alanlarını yok edecek ‘yasal’ düzenlemeler yapılmak isteniyor."

    TEMA Vakfı, orman alanları ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

    "2B orman alanlarının satışı tartışmaları devam ederken, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2A maddesi ile bütün orman alanlarını yok edecek ‘yasal’ düzenlemeler yapılmak isteniyor.

    TEMA Vakfı konuyla ilgili olarak TBMM İçişleri ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonlarının düzenlediği iki oturuma da katılım sağladı.

    TBMM İçişleri Komisyonunda sunum yapılırken, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda TEMA’nın görüşleri üyeler ve milletvekilleri ile paylaşıldı, bilgilendirme dosyaları verildi. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda verilen ortak önergeler kabul edilerek Alt Komisyon kurulması kararlaştırıldı. TEMA Vakfı Alt Komisyon’da sunum yapmak üzere başvuruda bulundu. Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı gündemli her iki görüşmede de ormanları en az 2B kadar yok edecek 2A’nın uyandırıldığı anlaşıldı.

    2A maddesi ile ormanlar gibi gözden çıkarılmak istenen funda ve makilikler, hiçbir şeyin yetişmediği verimsiz alanlar değil tam aksine;  bilimsel verilere göre, "bozuk" sayılan orman alanları ile maki ekosistemleri, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında, en az "verimli" sayılan orman ekosistemleri kadar yaşamsal öneme sahiptir.

    Ormanlarımız bugüne kadar hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit ve saldırı altındadır. TEMA Vakfı olarak, ormanı yan yana gelmiş ağaç topluluğu sayan zihniyete karşı çıkıyor ve duyarlı herkesi göreve çağırıyoruz. Orman, milyonlarca canlının birlikte yaşadığı bir ekosistemdir. Asla kaynak olarak görülemez. Çünkü, orman hayatta kalmamız için muhtaç olduğumuz doğal bir varlıktır. Ülkeyi yönetmeleri için vekalet verdiğimiz karar vericileri sağduyuya ve ormanlarımıza hak ettiği değeri vermeye çağırıyoruz."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu