YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2012

14 Şubat'ta fidan dikin

  • 12 Şubat 2012 Cumhuriyet

    Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün tüketimi artırmaya yönelik bir ''icat'' olduğunu savunarak, ''Doğaya ve yeşil alana ne kadar çok sahip çıkarsak aslında sağlıklı yaşamımıza sahip çıkmış olacağız. Gelin bu bağlamda tüm tüketicilerimiz sevenlerimiz 14 Şubat'ta farklı bir olaya imza atsınlar. O gün herkes sevdiği için sevgisinin ölümsüz olması ve ilelebet yaşaması için bir fidanı toprakla buluştursunlar'' önerisinde bulundu.

    Göktaş, yaptığı açıklamada, değişik reklam ve kampanyalarla tüketicileri daha fazla tüketmeye zorlayan bu tür günlerin ''aslında bir anlam ve önemi olmadığını''söyledi.
    Gereksiz harcamanın, lüzumsuz tüketimi körüklediğini ifade eden Göktaş, şunları kaydetti:

    ''Sevgi kutsal bir duygudur ve emek ister. Sevgi bir güne ve bir maddi değere sığdırılmayacak kadar üstün meziyettir, duygudur. Elbette beraber olduklarımızı seveceğiz. Üstelik bir ömür boyu sevgi esastır. Eşini sevmek ve sevgi ile sadık kalmak büyük bir haslettir. Sadece insanları değil, Allah'ın yarattığı tüm canlıları, doğayı sevmek esastır. Sevgi her şeyin ana temelidir. Bu bağlamda tüketmeyelim üretelim.

    İnsan yaşamı çok değeli ama unutmayalım ki insan yaşamının vazgeçilmez parçası doğadır. Doğa üzerindeki ağaç, bitki örtüsü, hayvanlar alemi ile bir bütündür. Doğal denge bozuldukça insan yaşamı olumsuz olarak etkilenmektedir. Ne kadar çok doğaya ve yeşil alana sahip çıkarsak aslında sağlıklı yaşamımıza sahip çıkmış olacağız. Gelin bu bağlamda tüm tüketicilerimiz sevenlerimiz 14 Şubat günü farklı bir olaya imza atsınlar. O gün herkes sevdiği için sevgisinin ölümsüz olması ve ilelebet yaşaması için bir fidanı toprakla buluştursunlar. En yakın Çevre ve Orman Müdürlüklerinden cüzi bir rakamla bu fidanları temin edebilirler ya da TEMA Vakfı ile irtibata geçip dikimini sağlayabilirler. Gelin bu yıl Tüketmeyelim, aksine üretelim ve sevgimizi doğa ile paylaşalım.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu