YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2012

Türkiye’nin Canı İçin Projeler Başlıyor

  • WWF'in basın bülteninden derlenmiştir

    Türkiye’nin yürüttüğü Türkiye’nin Canı Kampanyası’nda hibe dağıtılacak projelerin sözleşmeleri imzalandı. 6 Şubat 2012’de gerçekleştirilen proje uygulama eğitiminin ardından Hatay’daki dağ ceylanlarını, Küre Dağları’ndaki mantarları, Akdeniz Bölgesi’ndeki mısır meyve yarasalarını, Samandağ’daki deniz kaplumbağalarını, Edirne’deki yer yediuyurlarını ve Antalya’daki orkideleri korumaya yönelik projeler başlıyor.

    WWF-Türkiye’nin Türkiye’nin Canı Kampanyası kapsamında desteklenecek projelerin sahiplerine yönelik verdiği eğitim, projelerin amaçlarına ulaşması için yerel sivil toplum kuruluşlarında gereken altyapının oluşturulmasını hedefliyor. Bu kapsamda proje sahiplerine maliyet yönetimi, satın alma, tanıtım ve görünürlük, raporlama, muhasebe ve izleme konularında projelerin tutarlılığını ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bir eğitim gerçekleştirildi. WWF-Türkiye tarafından verilen eğitimin ardından taraflar arasında imzalanan sözleşmelerle projeler resmen başladı.
    WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar “Ülkemizin olağanüstü biyolojik çeşitliliğinin korunması ve doğal değerlerinin sürdürülebilir kullanımı yöre insanının bunlara sahip çıkan çalışmalarıyla mümkün. Dünyanın en büyük ve deneyimli doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF’in ülkemizdeki temsilcisi olan WWF-Türkiye, sahip olduğu bilgi birikiminden ve uzmanlığından yararlanarak yerel sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasite geliştirme, proje geliştirme ve yürütme gibi konularda gelişmesini amaçlıyor. Bu amaçla başlattığımız Türkiye'nin Canı Kampanyası kapsamında kaynak oluşturma çalışmaları devam edecek. İlk aşamada altı projeyi destekleyen Kampanya’nın önümüzdeki yıllarda çok daha fazla projeyi destekleyerek ülkenin dört bir yanına yayılmasını umuyor ve proje sahiplerine başarılar diliyorum,” dedi.
    WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, “Türkiye’nin Canı Hibe Programı; biyolojik çeşitliliğin öneminin anlaşılması ve Anadolu’da geleneksel yaşam biçimleriyle iç içe geçen, ancak kaybolmaya yüz tutan doğal değerlerin korunması için yerel sivil inisiyatiflere önemli bir fırsat veriyor. WWF-Türkiye olarak projelerin somut başarılarının doğa korumada sivil toplum dayanışmasına iyi örnek oluşturacağına inanıyoruz,” dedi.
    Türkiye’nin Canı Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen hibe programına Türkiye’nin dört bir yanından 55 proje başvurdu. Hibe Programı’nın desteklediği projeler 18 Ocak 2012 tarihinde üniversite, sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Seçici Kurul’un “başvuru sahibinin kapasitesi”, “projenin konusu”, “yöntem”, “sürdürülebilirlik”, “bütçe ve maliyet etkinliği” kriterleri doğrultusunda yaptığı değerlendirmesiyle belli oldu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu