YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2012

Ayılar uyumayı unuttu

  • 19 Ocak 2012 Ntvmsnbc

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde barınan ve enerji takviyeli gıdalarla beslenen hayvanların bazıları kış uykusunu unuttu...

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde barınan hayvanlar, kar yağışı ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte enerji takviyeli gıdalarla besleniyor.

    Doğada genellikle kasım-nisan ayları arasını kış uykusunda geçiren ayılar, her hava koşulunda gıdaya ulaşım sıkıntısı yaşamadıkları için kış uykusunu unuttu. Enerji takviyesi alan ayılar kar üzerinde güneşlenmenin keyfini çıkarıyor.

    Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'nin üyesi olan ve 206 bin 600 metrekarelik alanda 76 türden 600'ün üzerinde hayvanın barındığı Bursa Hayvanat Bahçesi, kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye büründü. Kış hazırlıklarını haftalar öncesinden tamamlayan Hayvanat Bahçesi yönetimi, aslan, leopar, babun ve flamingo gibi sıcak iklim hayvanlarının barınakları kalorifer sistemi ile ısıtırken, havaların soğumasıyla birlikte vücut ısıları düşen hayvanlara enerji içeriği yüksek vitamin ve mineral takviyeli gıdalar vermeye başladı.

    Beslenmeden barınmaya tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenilen hayvanlar, doğadaki türlerine göre konforlu bir hayatın keyfini sürüyor. Doğada 3 ile 7 aya yayılmış bir dönemi uyku halinde geçiren, mevsime göre kasım-aralık aylarında uykuya yatıp, mart ile nisan ayları arasında uyanan ayılar, hayvanat bahçesindeki konfor sayesinde kış uykusunu unuttu. Günlük besin ihtiyaçları karşılanan, enerji takviyeli gıdalar sayesinde vücut ısıları fazla düşmeyen ayılar, ziyaretçilerini kar üstünde güneşlenerek karşılıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu