YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2011

Sapanca Gölü tek elden korunacak

  • 28 Kasım 2011 Cumhuriyet

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının onayladığı yönerge çerçevesinde Sapanca Gölü'nün korunması için bağımsız bir birim kurulacağını söyledi.

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) genel kurulunda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü ile ilgili tüm sorumluluğun Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde olacağını kaydetti.

    Bir ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını ifade eden Toçoğlu, ''Bu görüşmelerin ardından gölün muhafazası ve denetiminde söz sahibi olacak, ortak bir birim oluşturulması kararlaştırıldı. Bu birim bakanlığın onayladığı yönerge çerçevesinde bağımsız bir birim olacak. Sapanca Gölü ile ilgili tüm sorumluluk Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde olacak. Bu birimin işi tamamen gölü korumak ve denetlemek olacak. İmar bakımından da denetleme yetkisi olacak'' dedi.

    SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise Sakarya Nehri üzerindeki hidroelektrik santralin inşaatına devam ettiklerini belirterek, ''Yoğun yağış döneminde bir su baskını oldu. Biraz programdan geri kalmamıza neden olsa da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Akçay Barajı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu baraj sayesinde Sakarya'nın alternatif kaynağı olacak'' diye konuştu.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu