YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2011

Orman yangınları devam ediyor

  • 26 Eylül 2011 Cumhuriyet

    Adana ve Antalya'da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Adana'nın Kozan ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken, Tekirova'da rüzgarın etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

    Adana'nın Kozan ilçesinde sabaha karşı çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangınının kontrol altına alındığı, ilk belirlemelere göre 25 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

    Kozan Orman İşletmesi Müdürlüğü sorumluluk sahası içindeki Orçan ve Dağlıca köyleri ile Kozan Barajı arasında bulunan Tapırlı mevkisinde çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

    Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile çevre il ve ilçelerden yardıma çağrılan 35 arozöz, 6 su tankı, 3 dozer, 25 teknik personel, 180 yangın söndürme işçisi, 1 uçak ve 3 helikopterle müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

    Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangında ilk belirlemelere göre 25 hektar kızılçam kaplı alanın zarar gördüğü bildirildi.

    Yetkililer, son 1 ay içinde aynı bölgede üçüncü kez çıkan yangının sebebinin belirlenmeye çalışıldığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.
     

    Tekirova

    Antalya'nın Kemer ilçesinin Tekirova beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    Tekirova'nın kuzeyindeki kızıl çam alanında başlayan orman yangınına Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 7 arazözle müdahale edilmeye başlandı.

    Yangının çıktığı bölgenin engebeli olması nedeniyle yerden söndürme çalışmalarında güçlük çekildiği, bu nedenle Milas, Denizli ve Fethiye'den 2 uçak ve 2 helikopter daha istendiği bildirildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu