YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2011

Çöpten elektrik üretilmeye başlandı

  • 21 Eylül 2011 Cumhuriyet

    Bolu Belediyesi tarafından kurulan ''Katı Atık Depolama Tesisi''nden elde edilen metan gazı ile elektrik üretimine başlandı.

    Bolu- Tesislerde incelemede bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Güney Kore firması olan CEV Şirketi ile yaptıkları anlaşma sonunda ''çöpten elektrik üretimi'' konusunda çalışmalara başlanıldığını belirterek, tesisten elde edilecek enerjinin ilk etapta bin dairenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

    Yaklaşık 150 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesisin, 900 bin liraya mal olduğunu bildiren Yılmaz, ilerleyen günlerde elektrik üretim kapasitesini 10 kat daha artıracağını kaydetti. Söz konusu projenin önemine de değinen Yılmaz, bu sayede Bolu'nun hava kirliliğine neden olan gazlardan da kurtulmuş olacağını vurguladı.

    ''Bolu'yu yaşanılabilir en güzel kentlerden biri haline getirmek istiyoruz'' diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''İstenilen kapasiteye çıkıldığı zaman ciddi bir elektrik üretimimiz olacaktır. Bu sayede Türkiye'nin enerji üretimine katkı sağlamış olacağız. Sadece çöpten elektrik enerjisi değil rüzgardan ve güneşten de elektrik üretimi yapacağız. Bunların çalışmalarına da başlandı. Çin hükümet yetkilileri ile görüşmeler sonucunda tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi üretmeye yönelik çalışmamız da son aşamada. Yıl sonuna kadar onunda temelini atmış oluruz. Bunlar Bolu ve geleceği için önemli projeler.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu