YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2011

Muğla'da korkutan yangın

  • 21 Ağustos 2011 Radikal

    Muğla'da yerleşim yerlerine yakın bir alanda başlayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 14 dönüm kızılçam ormanı ile 6 dönüm tarım alanı zarar gördü.

    Muğla merkeze bağlı Salihpaşalar Köyü’nde yerleşim yerlerine yakın tarım arazisinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişleyerek ormanlık alana sıçradı. Bıldırcın çiftliğine 200 metre kala kontrol altına alınan yangında 14 dönüm kızılçam ormanı ile 6 dönüm tarım alanı zarar gördü.

    Merkeze bağlı Salihpaşalar Köyü yakınlarındaki tarım arazisinde bugün öğlen saatlerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan bir helikopter, karadan ise 10 arazöz, çevre belediyelerden 5 itfaiye ve 60 orman işçisi müdahale etti. 1.5 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangında yaklaşık 6 dönüm tarım alanı ve 14 dönüm kızılçam ormanı olmak üzere 20 dönüm alan zarar gördü.
    Bu arada yangın, bölgedeki, Neslihan Özmen’e ait içinde 12 bin bıldırcın bulunan çiftliğe 200 metre kala kontrol altına alınması şans olarak değerlendirildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu