YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2011

Güvercinlik alarm veriyor

  • 08 Ağustos 2011 Cumhuriyet

    Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde bulunan biyolojik arıtma tesisinden taşan atık suların, ormanı ve denizi kirlettiği iddia edildi.

    Güvercinlik köyünde, 2006 yılında yaptırılan biyolojik arıtma tesisinden taşan atık sular, ormanın içinden geçerek Güvercinlik koyuna ulaşıyor. Yurttaşlar, atık suların kötü kokular yaydığı ve denizi kirlettiği iddiasıyla, tepki gösteriyor.

    Güvercinlik köyünde yaşayan Zafer Danyal, kirlilik nedeniyle denize girmediğini, torununu da denize sokmadığını söyledi. Yeşil alanların kirlilik nedeniyle sararmaya başladığını anlatan Danyal, yetkililerin sorunu çözmesini istedi. Yaşanan kirliliğe rağmen Güvercinlik koyunda denize girdiğini söyleyen bazı yurttaşlar ise ''Ailece gidebileceğimiz bir yer yok. O nedenle buraya geliyoruz. Denizi bu şekilde kirletenlerden mutlaka hesap sorulmalı'' diye konuştu.

    Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme, kışın bin 500, yaz aylarında ise 4 bin 500 nüfusa sahip köyde bulunan biyolojik arıtma tesisinin, ihtiyacı karşılamadığını ve yetersiz kaldığını anlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgede bir proje hazırladığını ve bu projenin onay beklediğini belirten Gereme, ''Projede son aşamaya gelindi. Proje bir hafta içinde onaylanacak. İhaleye çıkacağız. Vali bey de bu konuyla ilgileniyor. Arıtmanın olduğu bölgede koku var ama kirlilik yok. Elimde tahlil sonuçları var'' dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu