YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Ağustos 2011

Arıların ani ölümü şaşırtıyor

  • 30 Temmuz 2011 Cumhuriyet

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde binlerce arı telef oldu. Konuyla ilgili bölgede inceleme yapılacak.

    İlçeye bağlı Yoğunca köyü yakınlarında arıcılık yapan İsmail Urtekin, Mehmet Kaya, Ali Balık ve Abdulkadir Urtekin'e ait toplam 700 arı kovanında bulunan binlerce arının telef olduğu belirtildi.

    Arıların ani ölümü karşısında ''şok yaşadığını'' ifade eden arıcılardan İsmail Urtekin, ''22 yıldır arıcılık yapıyorum ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Kovanlarımızda bulunan arıların yüzde 75'i telef oldu'' dedi.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurduklarını aktaran Urtekin, ''Onlar da bir ekip gönderip, arıların ani ölümünü araştıracak. Benim tahminime göre arıların telef olması aşırı sıcak havadan kaynaklanıyor. Sıcaktan dolayı peteklerin içinde bulunan ballar eridiği için arılar da telef oldu. Şu anda perişan durumdayız. Kaymakamlık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sait Sarıyıldız da arıcıların kendilerine başvuruda bulunduğunu, bölgeye teknik ekip gönderip, inceleme yapacaklarını belirterek, ''İnceleme sonucunda arıcıların belirttiği gibi arıların telef olmasının nedeni sıcak havalar mı? Yoksa bir başka etken mi olduğunu tespit edeceğiz'' dedi.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu