YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2011

Ölüdeniz'i tekne ve gemiler öldürüyor

  • 27 Temmuz 2011 Radikal

    Deniz üstündeki köpüklenmenin açık denizlerdeki tekne ve gemilerden kaynaklandığı belirtildi.

    Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Ölüdeniz’deki kirlilikle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı inceleme tamamlandı. Denizden numuneler alarak inceleme yapan bakanlık, "Köpüklenme, açık denizlerdeki tekne ve gemilerden kaynaklanıyor. Daha sonra, rüzgar ve akıntılarla Ölüdeniz'e ulaşıyor” açıklamasını yaptı.

    Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Beldesi'nde deniz kirliliği DHA'nın haberiyle gündeme geldi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 20 Temmuz'da Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı'nda denizden su numunesi alarak inceleme yaptı. Laboratuvar incelemelerinde, köpüklenmenin geçici olduğu ve açık denizlerdeki tekne ve gemilerden kaynakladığı belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, laboratuvar incelemesinin tamamlanmasından sonra şu açıklamayı yaptı:

    "Sahilden alınan numuneler bakteriyolojik analiz yapılmak üzere Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi'ne, kimyasal analiz yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir. Yine aynı tarihte denizel alanda inceleme ve gözlem yapmak üzere Belcekız Plajı açıklarına çıkılmış, bu esnada yapılan incelemede Kıdrak- Belcekız kumsalları arasında ince bir hat halinde sadece sınırlı alanlarda köpük olduğu tespit edilmiştir. 1850 metre uzunluğundaki Belcekız sahilinde kirliliğin sadece belli bir noktada olduğu belirlenmiştir. Bölgedeki köpüklenmenin büyük tonajlı olduğu tahmin edilen bir gemiden atılan sintine suyu ve atıksu kaynaklı olduğu, sahada yapılan ilk gözlemlere bakılarak da, söz konusu alanda kirliliğin, rüzgar ve akıntılar nedeniyle açık denizden kıyıya ulaştığı tahmin edilmektedir.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu