YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2011

Sosyal medya seçim afişlerini yenemedi

  • 01 Temmuz 2011 CNNTURk

    Sosyal medya, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde seçmene ulaşma yöntemlerinden biri olarak kullanılsa da seçimin çevreye olan maliyetini düşüremedi.

    Milletvekili adayları ve partiler, seçmene ulaşmak için açıkhava, televizyon, gazete, internet gibi mecraların yanı sıra, bayrak, afiş, broşür kullanmaktan vazgeçmedi. Kullanılan malzemeler geri dönüşüme sokulmadığı için de seçim araçlarının çevreye maliyeti değişemedi.

    Yeşiller Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Atıl Aşıcı, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, seçim nedeniyle matbaa ve bayrakçıların son dönemde yoğunluktan ötürü yeni iş kabul edemez durumda kaldıklarını dile getirerek, "Artan milletvekili sayısı, küreselleşme ile gelen maliyet düşüşü her seçimde bir öncekine göre bu tür malzemelerin kullanımını artırdığı kesin. 2011 yılında hala 1950-tipi bayrak, afiş türü klasik yöntemlerin baskın biçimde kullanılmasını ürkütücü" diye konuştu.

    İnterneti halen yoğun biçimde kullanmayan kesim bulunduğuna işaret eden Aşıcı, internet kullanımı ve bu kanalla seçmen ulaşma düzeyi artsa da partilerin eski alışkanlıklarını bırakmaya hevesli olmadıklarını söyledi.

    Aşıcı, "Bir parti afişleme yaptığında diğeri de geri kalmamak adına bu yola başvurabiliyor. Sonuçta oluşan kirlilik kimsenin mesajının doğru dürüst anlaşılmamasına yol açıyor. Seçim öncesi partiler bir centilmenlik anlaşması imzalayabilir hem bu tür kirlilikler önlenir hem de mesajlar daha etkin
    iletilebilir" dedi.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu