YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2011

Baykuş yavruları koruma altına alındı

  • 6 Temmuz 2011 Cumhuriyet

    Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Çınardere Köyünde eski bir okulda dünyaya gelen 6 peçeli baykuş yavrusu, yuvadan uçmaya hazırlanıyor.

    Biga Orman İşletme Müdürlüğü Yangın İlk Müdahale ekipleri, eski bir okulda 6 yavru dünyaya getiren anne baykuş ile yavrularını koruma altına aldı. Ekipler, yuvadan uçmak için çırpınan yavru kuşları çevredeki tehlikelere karşı koruyor, onları besliyor.

    Orman Yüksek Mühendisi Dr. Muhammet Akkaya, baykuşları, 2 yıldır takip ettiğini, geçen yıl da koruma altına aldıkları 7 yavrunun, büyüdükten sonra yuvadan uçtuğunu söyledi.

    Baykuşların büyüyüp uçmasının ekosistem açısından çok önemli olduğunu belirten Akkaya, bu kuşların ekosistemin bir parçası olduğunu bildirdi.

    Peçeli baykuşların, bol miktarlarda fare yediğini, bu nedenle insanlara en faydalı kuşlar arasında yer aldığını vurgulayan Akkaya, baykuşların, farelerin çoğalmasını önleyerek, doğal dengenin sağlıklı yürümesine katkı sağladığını ifade etti.

    Akkaya, ''Bu tür kuşların olduğu bölgelerde, doğal dengeye zarar veren ve çiftçiyi ekonomik olarak da olumsuz etkileyen ilaçlama yöntemine gerek kalmaz. Yanlış bir inançla uğursuz olarak bilinen peçeli baykuşların korunması, doğal denge açısından çok önemlidir. Bu bilinçle yangın ilk müdahale ekiplerimiz, baykuş yavrularını korumaktadırlar. Bu yavrular da büyüdükten sonra yuvadan uçacaklar'' dedi.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu