YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Temmuz 2011

Konyaaltı Plajı'nda kirlilik

  • 3 Temmuz 2011 Cumhuriyet

    Antalya'daki Konyaaltı Plajı'nda bazı gemi ve teknelerden denize yayılan yakıt yüzünden kirlilik yaşandı.

    Hava sıcaklığının 29 dereceye ulaştığı Antalya'da serinlemek için dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'na gidenler, deniz yüzeyinde oluşan kirlilik yüzünden denize giremedi. Bazı kişilerin vücuduna gemi ve teknelerden yayılan yakıt bulaştı, bazıları da çocuklarının denize girmelerine izin vermedi.

    Mahmut Polat (51), hafta sonu tatilini geçirmek için geldiği Konyaaltı Plajı'ndaki kirliliğe şaşırdığını dile getirdi. Polat, denize girdikten sonra vücuduna bulaşan yakıtı göstererek, ''Vücudumun her yeri pislik içinde kaldı'' dedi.

    Tatilini geçirmek için İstanbul'dan gelen Metin Olgun da (48) sabah saat 08.30'da plaja geldiğini, ancak denizdeki kirliliği gördükten sonra yüzmekten vazgeçtiğini anlattı. Kendisi gibi pek çok kişinin denize giremediğini ifade eden Olgun, ''Yetkililerin görevlerini yerine getirmesini bekliyorum. Temiz dedikleri deniz kirlilik içinde. Kimse yüzemiyor'' diye konuştu.
    Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sabah saatlerinde Konyaaltı Plajı'ndaki kirlilik nedeniyle şikayetler geldiğini belirttiler. Konyaaltı Plajı'ndan numune alındığını ifade eden yetkililer, kirliliğin sebebinin incelemelerin ardından belirleneceğini ve sorumlular hakkında işlemlere başlanacağını bildirdiler.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu