YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2011

İçme suyunda siyanür iddiası

  • 13 Haziran 2011 Radikal

    Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Duhkadir Köyü'nde sudan zehirlendiği ileri sürülen 5 kişi hastalandı.Aynı köyde çok sayıda hayvanın da sudan telef olduğu iddia edildi.

    KÜTAHYA- Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’ne bağlı Duhkadir Köyü’nde  5 kişini hastalandığı,  bazı hayvanların da telef olduğu belirtilirken, olayın geçen ay atık barajındaki setlerden birinin yıkılmasıyla gündeme gelen Eti Gümüş A.Ş.’den köyün içme suyuna siyanür sızmasından kaynaklandığı iddiası ortaya atıldı. Yetkililer, bunun kesin olmadığını ve incelemelerin sürdüğünü söyledi.

    Kent merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Eti Gümüş A.Ş. tesislerinde 7 Mayıs 2011 tarihinde siyanür barajındaki setlerin birinin çökmesiyle gündem gelen ve üretimi durduran Eti Gümüş A.Ş.’ye en yakın köylerden biri olan Dulkadir Köyü’nde bazı kişilerin rahatsızlanması paniğe neden oldu. Fenalaşan Emine Sözer, Mehmet Sözer, Muzaffer Sözer, Emeti Sözer ve Leyla Sert köye gelen sağlık ekibi tarafından muayene edildi. İlk belirlemelere göre sudan zehirlendikleri ileri sürülen bu kişilerden Muzaffer Sözer, ambulansta yapılan müdahalenin ardından evine gönderilirken, diğer 4 kişi de Kütahya’ya götürülerek Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.
    Rahatsızlananların içtikleri sudan zehirlendikleri ileri sürülürken, bir büyükbaş hayvan ile 2 koyun ve 7 tavuğun telef olduğu Dulkadir Köyü’nde içme suyuna siyanür karıştığı söylentisi çıktı.

    VALİ YARDIMCISI VE KAYMAKAM KÖYDE
    Kütahya Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu olayla ilgili Dulkadir Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu. İlk önlem olarak köyde içme suyu olarak kullanılan depodaki su boşyaltılırken, telef olan hayvanlar ise kireçlenerek gömüldü.
    Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, içme suyuna siyanürün karışıp karışmadığı konusunun valilik tarafından incelemeye alındığını, bu konuyla ilgili açıklamanın daha sonra valilik tarafından yapılacağını söyledi.

    Dulkadir Köyü Muhtarı Selim İlhan, köyde 30’u kadın 50 kişinin yaşadığını belirterek sularına yakındaki Etigümüş A.Ş. Tesisleri’ndeki atık havuzlarından sızan siyanürün karışmasından endişe ettiklerini söyledi. Selim İlhan, "İçme suyu için Aliköy Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Köyümüze siyanürün bulaşmadığı içme suyunu getireceğiz. Köyümüzde daha önce de kanserden çok sayıda kişi yaşamını yitirdi" dedi.(dha)

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu