YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2011

İnsan neyi korur?

  • 02 Haziran 2011 Ntvmsnbc

    Çocuklardan çevre fotoğrafları sergisi: “İnsan Neyi Korur?”

    Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında uygulanan “İnsan Neyi Korur?” projesinde ilköğretim öğrencisi çocuklar Sabancı Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bir yıl boyunca çevrelerinde kendilerini rahatsız eden görüntüleri fotoğrafladılar.

    Projenin bu yıl gerçekleşen çalışmalarının ardından çocuklar çektikleri tüm fotoğrafları 3 Haziran Cuma günü Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde sergileyecek.

    İnsan Neyi Korur? Projesi’nde gönüllü olarak çalışan Sabancı Üniversitesi öğrencileri: “İnsan sevdiğini koruyorsa eğer, o zaman korunmasını istediklerimizi önce çocuklara sevdirelim” diyorlar. Proje ile öğrenciler, yaşadığımız çevrenin korunması ve temiz tutulması bilincinin çocuklara kazandırılmasını amaçlıyor. Fotoğraf sanatını kullanarak bu amaçlarını gerçekleştirmek isteyen Sabancı Üniversitesi öğrencileri, proje kapsamında Sultanbeyli Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri ile çevrelerinde kendilerini rahatsız eden durum ve görüntülere dikkat çekmek üzere fotoğraf çekimleri yaptılar. Etrafta yığılmış çöpleri, göletteki su kirliliğini, yollardaki büyük çukurları, oyun alanlarının olmayışını, insanları, çarpık kentleşmeyi ve çocukların kendilerine oyun alan arayışlarını fotoğrafladılar.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu