YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2011

Parabene dikkat

  • 26 Mayıs 2011 Ntvmsnbc

    Fransa, kozmetikte, gıda maddelerinde ve yüzlerce ilaçta koruyucu olarak kulanılan "paraben" adlı maddeyi yasaklamak üzere. Kanserojen etkiden sözediliyor.... Peki Türkiye"de durum ne?

    Paraben isimli madde, birçok ilaç ve kozmetik üründe bakteri oluşmasını önlemek amacıyla kullanılıyor.

    Fransa'da parabenin kanserojen etkisi olduğu gerekçesiyle yasaklanma noktasına gelmesi, "paraben zararlı mı?" tartışmasını gündeme getirdi...

    İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Hakan Ertem anlatıyor: "400 ün üzerinde üründe ilaç ürününde koruyucu olarak bulunduğu ile ilgili çalışmalarımı devam ediyor. Halkın kullandığı ilaçlardan şuruplarda bebek ürünlerinde dahi bu maddeyi içieren preparatlar yoğun olarak kullanılıyor."

    Uzmanlar, parabenin meme kanseri riskini artırdığını gösteren bazı çalışmalar olduğunu ancak kullanımı yasaklamak için  bilimsel verinin henüz oluşmadığını söylüyor.

    Eczacılar ise paraben gibi koruyucu maddelerin kullanılmamasının daha tehlikeli olabileceği görüşünde...

    Eczacı Zozan Padel anlatıyor: "Bu ürünlerden parabeni çıkarınca yerine dah az zararlı koruyucu koyamazsanız bu ürünlerin saklanması ciddi sorun teşkil edecek ürünlerin cilde sürülmesi daha farlkı problemler şeklinde ortaya çıkacak."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu