YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2011

Havası en kirli şehir Tekirdağ

  • 18 Şubat 2011 Ntvmsnbc

    Üç ay öncesinin verilerine göre, kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu şehirler Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Bitlis ve Van.
     
    Kükürtdioksit ortalamaları dikkate alındığında en kötü hava Tekirdağ'da bulunuyor.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2010 Aralık ayı Hava Kalitesi raporunu yayımladı. 2010 yılı Aralık ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri açıklandı:

    Kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Bitlis ve Van oldu. Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Iğdır, Batman, Muş, Osmaniye ve Isparta olarak kayıtlara geçti.

    2010 yılı Aralık ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği'nin Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak’ta aşıldığı tespit edildi.

    SINIR DEĞER VE UYARI EŞİĞİ AŞILDI
    Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşılmış olup, KVS Değerinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Isparta, Muş, Batman, Iğdır ve Osmaniye oldu. İlk Seviye Uyarı Eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri ise Batman ve Iğdır olarak gerçekleşti.

    Hakkari ikinci sırada.

    Kükürtdioksit madde ortalamalarının en yüksek olduğu iller sırasıyla şöyle:
    Tekirdağ
    Hakkari
    Muğla
    Bitlis
    Van
    Siirt
    Bolu
    Ardahan
    Aydın
    Kars

    Partiküler madde ortalamalarının en fazla olduğu iller ise:
    Iğdır
    Batman
    Muş
    Osmaniye
    Isparta
    Siirt
    Afyonkarahisar
    Adıyaman
    Ardahan
    Çorum


    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu