YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2011

Güzelbahçe’de naylon poşet dönemi bitiyor

  • 24 Şubat 2011 Milliyet

    Güzelbahçe Belediyesi, ev kadınlarına file torba üretimi için destek veriyor.

    Projeyle hem kadınların aile bütçelerine katkı sağlaması hem de naylon poşet kullanımına son verilerek, gelecek nesillere temiz çevre bırakılması hedefleniyor. Naylon poşet kullanımının çevreye verdiği zararın çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa İnce, Güzelbahçe’yi Geliştirme ve Çevre Kültür Derneği (GÜLDER) çatısı altında, ev kadınlarına file örme kursu verildiğini söyledi. İnce, “File kursuna devam eden üretken kadınlara, satış yapmaları için stant da açacağız” dedi.

    5 ülkeden gelen çevreci  gençler, 10 gün Konak’ta
    Avrupa Birliği Projeleri kapsamında hazırlanan Invisible Screams of Environment (Çevrenin Görünmeyen Çığlıkları) çalışmasına imza atan beş ülkeden 38 üniversite öğrencisi, çevreye ve doğaya duyarlılığından ötürü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a plaketle teşekkür etti.
    Bulgaristan, Fransa, Litvanya, Polonya ve Türkiye’den toplam 26 üniversite öğrencisi, 10 gün İzmir’de kalacak ve projenin sürekliliğini sağlayacak. Gençleri kahvaltıda ağırlayan Başkan Tartan, “Çevre ve geleceğe ait bütün doğru kararlar, gençlerin etkisiyle verilecek” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu