YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2011

Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri

  • 24 Şubat 2011 Cumhuriyet

    Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bir süre önce Harşit Çayı'nda yaşanan toplu balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesi için alınan su numunelerinin temiz çıktığını, bunun üzerine ölen balıklardan anılanan numunelerin tahlile gönderildiğini bildirdi.

    Salihoğlu, Harşit Çayı'nda iki hafta önce yaşanan toplu balık ölümlerinin nedenini araştırmak üzere Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince, suyun başlangıç noktası ile balık ölümlerinin yaşandığı bölgedeki sudan numune alındığını belirterek, ''Numune Samsun Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Gelen tahlil sonucunda Harşit Çayı'nın her iki ayrı noktasından alınan su örneklerinde bir farklılığın olmadığı tespit edildi'' dedi.

    Olayın nedeninin araştırıldığını ifade eden Salihoğlu, ''Balık ölümlerinin bir hastalıktan mı yoksa sadece balığı etkileyen, suya karışan başka bir maddeden mi kaynaklandığı yapılan tahliller sonucunda belirlenecek. Bu amaçla, balık ölümlerinin yaşandığı bölgeden alınan balıklar, Trabzon Sürmene Su Ürünleri Enstitüsüne gönderildi. Gelecek tahlil sonucu ölüm nedeni tespit edilmiş olacak'' şeklinde konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu